Korte mededelingen


Afbeelding invoegen   
Prikbord voor mededelingen. 
-  9 april 2021 * Overnachting Bollendorf DE omgezet naar Gulpen
   5 dagen fietsen in Zuid-Limburg met fietsgroep De Doortrappers.
-  3 februari 2021  * Alle overnachtingen voor Hadrian's Wall         
   geannuleerd, reden Covid-19 pandemie 
-  25 oktober 2020* Alle overnachtingen en overtocht met ferry zijn 
   voor 2021 geregeld.
- 11 mei 2020* Annuleringen van Ferry en overnachtingen.
   Planning wordt nu 2021.
- 27 juni 2019 * ongeval Sauerland  
- 27 februari 2019 * ongeval Amsterdam


Zondag 25 oktober 2020    
Alle reserveringen voor de overnachtingen alsmede ook de ferry voor de overtocht IJmuiden- Newcastle v.v. zijn gemaakt in af afgelopen weken. Nu maar hopen dat deze 3e poging fietsen 
Hadrian's Wall door gaat. Periode dinsdag 8 juni t/m 18 juni 2021.
  

Afbeelding invoegen

 
De nieuwe Toerfiets:
Koga Miyata Signature E-World Traveller.
Is voorzien van 2x accu á 500Wh. En in Eco stand een rijafstand geeft van +/- 280km.


 
Maandag 11 mei 2020.
De geplande toertocht Cyling Hadrianus Wall van 10 juni t/m 19 juni is vanwege Coronavirus gecanceld. 
      
Donderdag 27 juni 2019.
Dinsdag 25 juni zijn we "De Doortrappers" aangekomen in Nordenau een klein gehucht in Sauerland op +/- 15 km. van Winterberg. Dinsdag onze openingstocht gereden en woensdag de 26ste  een tocht van zo'n 110 km.
Donderdag 27 juni onze tocht naar Diemelsee. 
15 km voor einde tocht in Sandlinghausen werd ik door een auto van achteren aangereden met de nodige nadelige gevolgen van een gebroken linkersleutelbeen en gebroken rib. De racefiets is een vouwfiets geworden.

 

Afbeelding invoegen 

 
Na onderzoek in de ambulance, afgevoerd naar Winterberg voor maken van foto's met als uitkomst gebroken sleutelbeen.Vrijdag de 28ste fiets opgehaald in Sandlinghausen en na avondeten terug naar Amersfoort.
Herstel en......
Maandag 1 juli Meander ZHs bezocht voor controle  maken van röntgenfoto en woensdag 3 juli uitslag. Ziet er goed uit en op woensdag 7 augustus terugkomen voor wederom maken van een röntgenfoto met daarna direct uitslag. Nog een kleine millimeter voor de aanhechting en dan zit alles op zijn plaats, terug komen 18 september voor de hopelijk laatste check.
Verzekering: 
Bril deze was volledig stuk. Dus naar de opticien Specsavers in de Langestraat te Amersfoort.
Ik ging met een bon met 50% korting doch na het verhaal van aanrijding en laten zien van de foto's werd door Specsavers de bril voor 100% vergoed. Geweldige services.
De Tommasini racefiets daar was niets meer aan te doen en rijp voor de schroot. Na contact met mijn verzekering Interpolis kwam Achmea in beeld welke Flyct advocaten kantoor inschakelde voor afhandeling. Gezien het feit dat er geen tegenpartij aansprakelijk kan worden gesteld zal alles via waarborgfonds Duitsland afgehandeld worden. Kans van slagen eigenlijk nihil met daarmee gaande kosten welke eventueel uit zouden komen op zo'n 10.000 Euro ( voor het advocaten kantoor) en dat in verhouding van de restwaarde van de Tommasini racefiets heb ik Achmea rechtsbijstand benaderd met het verzoek om tot een coulance regeling wat dan ook is gebeurd. 
 
Inmiddels heb ik al de nodige fietskilometers gemaakt en de blessure linkerschouder wordt steeds minder en fietsafstanden van over de 100 kilometer geeft nagenoeg geen (pijnlijke) problemen. Geïnteresseerd dan naar Strava.

 
Woensdag 27 februari 2019.
Samen met Herman Ronhaar zouden we v.v. Amersfoort- IJmuiden gaan fietsen en Amsterdam doorkruisen. Even na o8.oo uur vertrokken, via Hilversumse Heide en Naardermeer naar Weesp
vervolgens via Muiden naar Amsterdam. Temperatuur was al aardig opgelopen zodat de arm- en beenstukken werden uitgetrokken. Via de Middenweg, Tropenmuseum richting Rijksmuseum.
Wel goed opletten want ondanks dat je op een fietspad rijdt schiet de een na de andere de kruisingen over, al of niet met een mobieltje in de hand. Op kruising Marnixstraat / Elandsgracht moeten we linksaf en daarbij kwam ik door een verkeerde manoeuvre in een tramrail terecht met als gevolg een val op de linkerzijde. Noodstop van de tram achter mij welke op +/- 1,5 meter tot stilstand kwam. ( ik had een engeltje op mijn rug). Na hulp van de politie  kwam ik op de been en  alsnog besloten om onze tocht naar IJmuiden voort te zetten. * verkeerde keuze.
Met veel pijn in beide liesstreken lukte het mij met veel moeite om te fietsen. Uiteindelijk hebben we besloten om naar Ouderkerk a/d Amstel te rijden en mij op te laten halen. 
Door Gerard Ouwerkerk opgehaald en direct doorgereden naar Meander ZHS- Amersfoort. Foto's laten maken van de onderrug en de bekken, gelukkig niets gebroken maar de spierenbundels van zowel de linker als rechter lies zal voorlopig de nodige problemen op leveren en mij gedurende +/- 2 á 3 weken weerhouden om goed te lopen laat staan te fietsen. 
Voorlopig maar 2 krukken gebruiken.