De Doortrappers in Luxemburg 2021

Fietsen in Luxemburg 2012

Periode: aankomst woensdag 7 juli  - vertrek zondag 11 juli
Voor de 25 ste maal een buitenlandtocht.
De groep "De Doortrappers" Herman Ronhaar, Henk Kleijer, Jan Ouwerkerk, Karel Hilhorst en Ron Meijer gaan de nodige fiets- en klimkilometers maken.

Een weetje……..

Luxemburg, officieel het Groothertogdom Luxemburg (een land in het westen van Europa dat grenst aan België, Duitsland en Frankrijk Met een oppervlakte van 2.586 km² en met iets meer dan een half miljoen inwoners  is het groothertogdom na Malta het kleinste land binnen de Europese Uni. De hoofdstad  en grootste stad van het land is het gelijknamige Luxemburg.

Luxemburg is een parlementaire democratie met een groothertog als constitutioneel monarch.

Sinds de stichting van het graafschap Luxemburg in 963  is het land volop beïnvloed door het veel grotere Frankrijk aan de ene kant en het eveneens veel grotere Duitsland aan de andere kant, waardoor het diverse malen onderwerp van conflict is geweest. Desondanks wist het groothertogdom in 1867 zijn onafhankelijkheid te garanderen, al was het tot 1890 nog wel in personele unie  met Nederland verbonden en is het in beide wereldoorlogen door Duitsland overrompeld.

Verblijfadres:
Vakantiehuis"Ein Trip in die Natur"
Petersstrasse 3
54669 Bollendorf - Duitsland
+352 671 201 284

Bollendorf is een plaats en gemeente in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Bollendorf ligt aan de Sauer, de grensrivier met Luxemburg, Op de andere oever ligt de Luxemburgse Plaats Bollendorf-Pont.

Fietsprogramma:

Woensdag 7 juli    (Lux GPX 2021.0)

Bollendorf- Peffinger- Schankweiler- Stockigt- Holsthum- Bollendorf (64 km)

Donderdag 8 juli   (Lux GPX 2021.1)

Bollendorf- Sinspelt- Philippsweiler- Vianden- Bollendorf (102 km.)

Vrijdag 9 juli   (Lux GPX 2021.2)

Bollendorf- Beaufort- Angelsberg- Stolzenberg- Vianden- Bollendorf (95 km.)Afbeelding invoegen

Zaterdag 10 juli    (Lux GPX 2021.3.1 ) en (Lux GPX 2021.3.2)
Bollendorf- Bauler- Dasburg- Wilwerwiltz (56 km)
Wilwerwiltz- Alscheid- Holtzhum- Bettel- Wallendorf- Bollendorf (56 km)

Zondag 11 juli
Na ontbijt afreis naar Nederland

Alle genoemde routes zijn uitgewerkt in schrift en GPX.