De Doortrappers Eifel 2020

Fietsen in de Eifel  2020

Periode: aankomst woensdag 1 juli  - vertrek zondag 5 juli
Voor de 24 ste maal een buitenlandtocht.
De groep "De Doortrappers" Herman Ronhaar, Henk Kleijer, Jan Ouwerkerk, Karel Hilhorst en Ron Meijer gaan de nodige fiets- en klimkilometers maken.

Verblijfadres:
Hotel- Restaurant Maas
56826- Lutzerath
Trierer Strasse 30  Duitsland
+49 (0)2677 - 93630
service@hotel-maas.de
www.hotel-maas.de

Lutzerath behoort tot Landkreis Cochem- Zal en telt +/- 1600 inwoners.
Enigste bezienswaardigheid  is Mater Dolorosakerk, is een bedevaartkerk.
  • In het jaar 1478 verleende Paus Sixtus IBV een aflaat voor gelovigen die naar Driesch te bedevaart gingen.
  • Zaterdag 20 juni de Biergartenfest des MGV- Lutzerath

Fietsen in de Eifel is deels te vergelijken met wat we 2019 hebben gedaan  namelijk fietsen in Sauerland. Korte steile klimmetjes met percentages welke variëren tussen de 3 en 20%.

De Eifel is het oostelijke deel van het middelgebergte Eifel-Ardennen en wordt ook wel de Duitse Ardennen genoemd. Het iigt ten noorden van de rivier de Moezel en ten westen van de Rijn.
De Vulkaan-Eifel is vooral bekend om zijn Maare. Miljoenen jaren geleden waren in de Eifel sterke vulkanische activiteiten. De kraters die ontstonden door explosies van vulkanische gassen hebben zich gevuld met grondwater en worden Maare genoemd met een oppervlakte van meer dan 21 voetbalvelden is het Schalkenmehrer Maare de grootste van de drie "Elfelogen"

Fietsprogramma:

Woensdag 1 juli Openingstocht  60 km. Start  14.00h
Donderdag 2 juli Lutzerath- Manderscheid- Lutzerath 95 km. Start  09.30h
Vrijdag 3 juli Lutzerath- Gillenfeld-Lutzerath 105 km. Start  09.30h
Zaterdag 4 juli Lutzerath- Treis-Binningen-Lutzerath 97,5 km. Start  09.30h
Zondag 5 juli Sluitingstocht  60 km. Start  09.30h

Alle genoemde routes zijn uitgewerkt in schrift en GPX.